Updated 6 maart 2015

Let op !!!! Ik heb een nieuw emailadres, contactmetdieren@kpnmail.nl

mar met de honden

Even voorstellen

Ik ben Marly, 57 jaar, getrouwd en heb 2 kinderen van 32 en 30 jaar. Als kind had ik al bep. ervaringen. Zo logeerde ik bijv. vaak bij een tante die een Collie had. Ik speelde ook altijd Lassie met hem. Ze woonden aan de andere kant van Nederland. Op een dag kreeg ik een flits van die hond en thuis gekomen zei mijn moeder: “Ik moet je wat vertellen ..” Ik zei hoeft niet want Mirza (hond) is dood en dat was ook zo . Dus veeeel later dacht ik, dat die hond mij toen toch heeft laten weten dat hij overging.
Maar door de tijd werd er toen niet ingespeeld op deze dingen, waardoor ik het onbewust heb uitgeblokt en op mijn 18e problemen kreeg met mijn rug. Toen mijn rug zo erg werd ben ik het paranormale circuit ingegaan en iemand zei: “Je hebt je afgesloten en het is een blokkade. Ga je er maar in verdiepen en laat het over je komen.” Dat ben ik ook gaan doen en dat kost jaren en veel energie , maar inderdaad, ik heb nu nergens last meer van en zit weer in mijn oude vak.

Ik wil toch nog wel wat dieper ingaan op de manier waarop ik mag werken.
Ik krijg erg veel mail van mensen over hun huisdieren, kinderen etc. Waar ik kan en mag, probeer ik te helpen, met als gevolg dat ik het steeds drukker krijg. Het vervelende is dat mensen langer moeten wachten maar ik doe dit naast mijn baan van 24 uur in de week met verstandelijk beperkte mensen.Ook ben ik weer aan het leren waar de nodige uurtjes in gaan zitten.
Daarbij heb ik een gezin en veel huisdieren.
Een labrador Romy,van haar heb ik augustus 2008 afscheid moeten nemen, een golden retriever Shiva, enlaatste een spanjaard Nino en sinds 2 jaar een Malthezer die met haar 10 maanden al 3 bazen had gehad. Daarnaast nog 2 katten en een konijn dus al met al een hele beestenbende die mij erg gelukkig maakt.

Het is niet zo dat als ik een foto doe dat ik per definitie er altijd antwoorden op krijg. Het ligt eraan of het dier het zelf wil, of de mens contact wil maken en of ze (mijn helpers boven)het goed vinden. Er komen dus nogal wat aspecten bij kijken.
Soms krijg ik vragen waar ik gewoon geen antwoord op krijg. Dat is heel teleurstellend, dat begrijp ik best. Maar ik heb dat niet in de hand.
Ook moet ik onderscheid maken in de aanvragen, ik heb helaas geen tijd meer voor vragen zoals “hoe vindt mijn kat of hond mij als baas”. Aanvragen van mensen die dieren hebben met gedragsproblemen of zieke dieren waarvan de dierenarts het niet vinden kan,mogen mij mailen. Soms mag ik dan een antwoord ontvangen waarbij de dierenarts een andere weg in kan slaan met zijn onderzoeken. Ik ben geen arts en daarom is het mooi dat sommige dierenartsen samen willen werken. Zij hebben er voor gestudeerd, mogen medicijnen voorschrijven etc. Dus verwijs ik mensen altijd terug naar de dierenarts en ik ga niet zelf dokteren.

Ik vraag een bedrag en dat geld gaat gedeeltelijk naar een goed dierendoel. Ik steun o.a COLLIE IN NOOD, Dierenlot en andere doelen die zich inzetten voor mens en dier. De manier waarop ik werk is als volgt.Als de aanvraag binnen komt bewaar ik de foto's en mail 2 weken. Na storting van de gift behandel ik de aanvraag pas. Als ik de bijdrage na die 2 weken niet heb ontvangen, verwijder ik de foto's en mail. Ik ga er dan van uit dat er geen prijs meer wordt gesteld op een consult. Dit klinkt heel zakelijk maar helaas ben ik door schade en schande wijzer geworden. Ik probeer binnen twee weken na de storting de foto te lezen.
Urgentie aanvragen krijgen altijd voorrang, weglopers dezelfde dag nog.

Zo, nu is er hopelijk wat inzicht in de manier waarop ik werk.
Het zou fijn zijn als de foto's in niet zo'n groot formaat worden opgestuurd,soms zijn ze zo groot dat ik de kamer ermee kan behangen.
Veel lees plezier en ik zou het leuk vinden als jullie wat in het gastenboekje zouden schrijven.

*

In 2003 is Marly in Spanje geweest.
~~~ Lees hier het aangrijpende verslag. ~~~

*