EEN DRAMA

Ik kreeg een mail Van Mirjam.
Dat is een vrouw die zich inzet voor honden in het buitenland. Deze honden hebben het erg slecht. Daar zijn de asiels in Nederland een hotel bij, vergeleken de toestanden daar.
Zij fungeerde voor de eerste keer als opvanggezin als er weer een vlucht met van die stumpers in Nederland komt. Zo ook die dag.
Zelf had ze 4 katten en 3 buitenlandse honden.
Er was een hond waarvan niet bekend was of hij bij katten geplaatst kon worden. Wat ze echter niet wist, was dat dit zou kunnen ontaarden in een drama. Dit was haar niet verteld. (Note van Mirjam: Laat mensen daarom nooit een gok wagen!!)
Die hond was wel gelijk verliefd op haar man. Boulis heet die hond. Hij sliep veel en was rustig.

Een aantal dagen later was ze even weggegaan en bij thuis komst was het drama voltrokken Boulis had 2 van haar 4 katten doodgebeten. Helemaal kapot was het gezin, hoe kon dat nou?
Een van haar eigen honden had bloed aan de kraag en wat haar erg bezig hield was of haar eigen roedel had meegedaan in dit drama.
Boulis had wel krassen op zijn neus en bloed op zijn wang haar eigen hond had geen krassen. Het was dus een groot vraagteken wat er zich had afgespeeld die middag.

Ze schreef me, Marly ik ben helemaal stuk en vreselijk ongerust over mijn eigen hond. Heeft hij meegedaan of niet? Jij bent misschien de enige die wat licht in deze duisternis kan brengen. Ik ben gebroken.
Ze had de fotos van alle dieren meegestuurd en ik dacht jeetje wat erg kan ik dit wel? Maar goed ik ben me gaan concentreren en contact gaan maken met Boulis ik ging ervan uit dat hij me het meest kon vertellen.

Het contact was er vrij snel. Hij liet me alles van bovenaf zien, rare gewaarwording was dat trouwens. Net alsof je er boven zweeft.
Hij liet me een gladde vloer zien, lijkt op laminaat of parket met een kleed waar hij half op lag.
Hij sliep en een van de katten sloop naar hem toe om te ruiken. Daar schrok hij enorm van en viel gelijk aan. Hij had de kat meteen te pakken en proefde bloed en ging toen door het lint. De kat heeft zich nog verzet maar raakte in shock. De andere kat kwam kijken naar het tumult wat zich afspeelde en die greep hij ook gelijk.
Gelukkig is het snel gegaan en hebben de katten er weinig van gemerkt omdat zij, net als bij mensen in dit soort situaties, uit hun lichaam treden en voelen geen pijn of stress meer.
Haar eigen hond kwam kijken wat er allemaal loos was en kwam te dichtbij en Boulis greep hem, vandaar het bloed op de kraag van de hond.

Toen vroeg ik aan Boulis waarom dan?
Boulis was wel een lieve hond. Hij liet me eerst een landschap zien waar veel honden en katten leven. Hij is erg getraumatiseerd en een angst happer.
De katten hadden vaak een prooi gevangen of vuilnisbakken leeg gehaald en Boulis haalde dat weer weg bij de katten als er iets te eten was. Hij is erg gefocust op dat ze niet te dichtbij komen. Dat was de rede dus. En daar liet hij het bij.
Ik moet zeggen ik heb zelf 5 katten en kon wel invoelen wat Mirjam nu doormaakte. Dus bood ik aan om te kijken of ik contact kon maken met de katten. En vragen hoe het nu met ze was. Mirjam wilde dat graag en stuurde de fotos.

Tiffany,
Vertelde eerst iets over haarzelf. Ze was een onzekere kat. En liet zien dat ze graag wat hoger lag, op de vensterbank bijvoorbeeld.
Ik heb een goed leven gehad zei ze en ik ben er nog steeds. Ze vindt het erg dat je, je schuldig voelt. Als je bij de vensterbank staat kun je me voelen, ik geef dan kopjes tegen je been en draai als ware rondjes.
Het enige wat ik vervelend vond was dat de honden altijd mijn speeltjes sloopten. Daar liet ze het bij.

Daisy.
Zij was een onderzoeker en nieuwsgierig. Ik moest zeggen dat ze geen pijn heeft gehad. Ze was geestelijk al uit haar lichaam.
Ze heeft gezien wat er is gebeurd en neemt het nu van me over.
Vertrouw op je eigen gevoel wat betreft de honden. Ik zou het erg vinden als de rust hierdoor verstoord werd. Ik heb een mooi leven gehad waar ik met plezier aan terug denk. Ik wilde altijd op je kleren liggen en dan deed je quasi boos maar van binnen moest je lachen.
Wij zijn samen en komen steeds bij jullie kijken. Wees niet verdrietig, het is hier mooi en rustig en vreedzaam, het gaat goed met ons. Ze laat me iets blauws zien een trui of zo en dat is zacht daar lag ze het liefste op.
Dat was wat Daisy wilde zeggen.

Ik mailde dat naar Mirjam en die zei, ja, we hebben blauwe vloerbedekking op de trap en daar lag ze altijd. Ze stuurde nog een foto mee om te laten zien.
Tiffany zat inderdaad altijd op de vensterbank en was ook onzeker.
En de vloer was zeil met een houtpatroon.
Mirjam was ietsjes gerustgesteld omdat het klopte en ik haar verder niet kende, nooit bij haar was geweest. En dat ze nu ook wist dat haar eigen honden er niks mee te maken hadden gehad.
Maar het verdriet zit er en nog steeds. Dat moet een plekje gaan vinden in de loop der tijd. Maar ook daar zullen Daisy en Tiffany haar bij helpen.

Ondanks dat ze na het drama had gezegd: "dit was tevens de laatste keer!" zet Mirjam zich nog steeds in voor de honden in het buitenland. Omdat zij besefte dat Boulis er niets aan kon doen, het kwam door zijn slechte verleden. Ze heeft besloten opnieuw honden op te vangen, zij het dat deze goed gescreend zijn en met katten overweg kunnen. Inmiddels heeft ze een katje, Norak genaamd uit Portugal met 3 poten en dat gaat uitstekend met haar honden. Ook is er alweer een opvanghond bij haar geweest Chica(pawshond) en dat is prima verlopen,Chica sliep zelfs met de katten samen. Gelukkig zijn de honden weer zichzelf en zijn dikke vriendjes met Norak uit Portugal.
Mirjam ik vind je een topper!!!!Dat je doorgaat met dit mooie werk ondanks je verdriet.

Mirjam stuurde mij nog een bericht wat ik er graag bij wil plaatsen.

Het zoeken van goede tehuizen elders in Europa moet doorgaan. Een goede vereniging of stichting screent de honden voordat ze naar Nederland komen. Zo'n stichting/vereniging heeft niet alleen deze gegevens nodig maar k of de hond sociaal is, met kinderen of met katten kan of bij andere honden. Dn pas kan zo'n hond op de internetsite gezet worden en bemiddeld worden. Ik ben nog steeds heel erg gelukkig met mijn drie buitenlandse honden. Als ik het over moest doen, deed ik het weer. Mijn 3 honden komen van pawsholland.
Wel is het verstandig als men katten heeft deze, als men weggaat, te scheiden van de honden, gewoon uit voorzorg. Beter n maatregel teveel als n te weinig.
Beste mensen, kunt u geen hond houden of zo en wilt u wel de honden helpen, wordt dan donateur bij zo'n stichting/vereniging. U helpt er de honden mee.
Op het moment zet ik me in voor de Podenco Aid Foundation. Deze heeft onze en uw hulp hard nodig.

gr. Mirjam

Neem eens een kijkje op de site.
www.podenco-sos.tk

Ze schreef ook nog:

Wat Boulis aangaat. Boulis is geplaatst. Ik hoop voor Boulis dat hij nu eindelijk het leventje krijgt wat een hond verdiend. Dus liefde, warmte en onderdak!! Mijn Daisy en Tiffany krijg ik hier niet mee terug maar ik kan niet gaan wrokken. Boulis is zo geworden door de manier waarop hij moest overleven in de straten van Athene.

Mirjam

Mirjam vroeg nog te benadrukken dat buitenlandse honden mits ze goed gescreend zijn, fantastische!!!! honden zijn.